top of page

Fra Donslund til

Danmarks Radio

I foråret 1989 har Jimi og René udgivet tre albums. Cover-numrene fra starten af deres karriere bliver lige så stille skiftet ud med mere original musik, og de har haft tilstrækkeligt høje salgstal, til at deres pladeselskab har ønsket at fortsætte samarbejdet. De spiller også live rundt omkring og har fået et bookingbureau. Men det rigtige gennembrud lader stadig vente på sig.

 

På en tur til København viser det sig, at det ikke er en ny udgivelse, der skal sætte ild til deres karriere. De har faktisk allerede udgivet det nummer, som de for eftertiden vil blive husket for, nemlig “Stegt flæsk med persillesovs.”

ONKEL KURT
Drengenes onkel, Kurt Kristensen, gør dem sommetider selskab, når de spiller til forsamlinger. 
 
Læg forresten mærke til Jimi og René-"logoet" på trommesættet. Man kan klare mange ting med rød tape.
 
Privatfoto
 

Som et led i promoveringen af drengene har onklen Kurt trukket på sine kontakter i branchen og fået sat et møde op i Danmarks Radio. Kurt er med som repræsentant for pladeselskabet, hvor han også arbejder. Nu er drengene, deres far og onkel på vej til København for at overbevise de høje herrer i DR om én ting: Jimi og René skal på fjernsynet.

 

Efter eget udsagn har de to drenge aldrig taget sig synderligt meget af, hvor stort eller lille et publikum var. De elskede at stille sig frem i spotlyset for at performe, og sceneskræk blev ikke på noget tidspunkt i karrieren en del af deres ordforråd. Det var jo bare sjovt, at andre godt kunne lide det, de gik og lavede. Denne uimponerede tilgang til rampelys og showbusiness går igen, hvis man læser og lytter gamle interviews med dem.

Klik og hør et interview fra en gammel lokalradio. Interviewet er lavet i forbindelse med udgivelsen af "Stegt flæsk med persillesovs"

Det lader til, at det er med den samme udstråling, at drengene tropper op hos Statsradiofonien, og det bliver vigtigt for dem.

 

De bliver efter ankomsten henvist til et lille mødelokale i DR’s gamle hovedkvarter, TV-byen i Gyngemosen. Her diskuterer de sammen med Giro 413-legenden Johannes Rasmussen de to drenges muligheder for en TV-optræden. De kommer i første omgang ikke frem til noget, da der stadig mangler en vigtig deltager på mødet: Jørgen de Mylius.

 

Først da han kommer ind ad døren, kan mødet rigtig begynde. Men Egon hurtigt kan se, at Mylius er uinteresseret. Han virker skeptisk over for hele idéen, og som faren husker det, så tager han faktisk slet ikke mødet særlig seriøst. Men inden hele seancen er forbi, beder DR-værten alligevel om at høre den sang, som familien har tænkt sig, de to drenge skal optræde med.

Jimi og René fremfører uden skyggen af opvarmning, tøven eller nervøsitet “Stegt flæsk med persillesovs”. Og dér er det som om, at der sker noget med Jørgen de Mylius. Hans attitude ændrer sig radikalt, og pludselig lyder beskeden, at “han nok skal finde ud af noget.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samme aften inviterer pladeselskabet på middag. Drengene, deres far og onkel skal ud og spise med Jørgen de Mylius. Det foregår på Hotel D’Angleterres restaurant ved Kongens Nytorv i hjertet af København.

 

“Det var pladeselskabet, der betalte gildet. Det har de jo helt klart gjort for at smøre ham,” forklarer Jimi i dag om restaurantbesøget.

 

Faktisk er maden det, drengene husker bedst fra den aften. De måtte vælge, lige hvad de ville fra menukortet. Og den dag i dag er friturestegt Camembert-ost stadig en af Jimi Vindings yndlingsretter.

 

René kan ikke huske, hvad han selv fik at spise, men deres vestjyske fars reaktion på det fine måltid står nu ganske klart i hans erindring.

 

“Jeg kan huske, at de voksne fik noget ost til dessert, der var dynget til i cognac og sennep og den slags. Far mente jo, at det var totalt uspiseligt. Og det har kostet spidsen af en jetjager. Men det gjorde jo ikke noget, for det var ikke ham, der betalte,” siger René fornøjet.

 

Hverken mødet i TV-Byen eller middagen på D’Angleterre resulterer i egentlige løfter eller aftaler om Jimi og Renés fremtid på fjernsyn. Så familien drager hjem mod Jylland igen.

 

Men en måned senere ringer telefonen i Donslund. Det er Jørgen de Mylius. Han vil gerne have Jimi og René med i underholdningsprogrammet “OBS”. Uden tøven takker de ja til tilbuddet.

 

Showet skal foregå i Herning Kongreshal, og det bliver transmitteret live på DR’s dengang eneste fjernsynskanal. I samme show består resten af underholdningen af navne som Sissel Kyrkjebø, Savage Rose og The Jacksons (dog uden den mest kendte bror, Michael)

 

I udsendelsen deklarerer Jørgen de Mylius i sin introduktion af drengene, at de er landets nye barnestjerner. Og på sin vis får han ret. For drengene leverer en fejlfri udgave af “Stegt flæsk med persillesovs”, og på den gamle fjernsynsoptagelse kan man se, at publikum tager godt imod dem.

TONNY AABO
Sangskriveren Tonny Aabo var i mange år en god ven af familien. Her har han taget eget keyboard med til huset i Donslund, hvor der enten øves eller spilles en lille koncert.
 
 
 
 
 
 
Privatfoto
 
GULDREGN
Billedet er taget et par år efter gennembruddet, da de fine priser omsider begynder at tikke ind efter godt salg. På billedet ses fra venstre: Jørgen de Mylius, Selma Vinding (mor), Egon Kristensen (far), Kurt Kristensen (onkel) og Tonny Aabo. Drengene på hug giver sig selv. (Privatfoto)

Selvom tv-udsendelsen bliver en succes for Jimi og René, er det først dagen efter, at de og deres familie forstår, hvad der egentlig er sket. De to drenge skal spille i den lille by Tørring udenfor Vejle. Det er en koncert under åben himmel i det hedengangne “Action Park Tørring.”

 

Der er fyldt på pladsen foran scenen, men der bliver stadig ved med at komme mennesker, og deres koncert må udskydes af praktiske hensyn. Efter at have ventet i et godt stykke tid, går drengene endelig på, og de kan ikke tro det syn, der møder dem. Der er bogstavelig talt et hav af mennesker, der er mødt op for at høre dem.

 

Ifølge drengene og faren må der have været 10.000-20.000 mennesker til stede den dag. Spørger man dem, der ejede parken dengang, husker de nærmere 5.000. Uanset det præcise antal har hverken drengene eller Egon nogensinde set noget lignende. Fra dette tidspunkt er deres karriere ikke længere den samme. Det folkelige gennembrud er en realitet.

Klik her og se Jimi og Renés først optræden på landsdækkende tv. Det er et link til DR Bonanza. Klik på "OBS Show 89 1:2" og spol 85 minutter ind i klippet. 
bottom of page